Harvard Law School Expansion

Project Highlights

  • Design of New Quadrangle
  • Creates Major Pedestrian Spine
  • Courtyard Offers Opportunities for Student Dining, Collaboration, and Presentations

Revitalization Efforts Create Lush Student Environment

Halvorson | Tighe & Bond Studio (Halvorson) provided a series of spaces for Harvard Law School, including at the Robert A. M. Stern-designed building, Wasserstein Hall. The project is comprised of several vital outdoor spaces, including a new quadrangle, green roof courtyards, and the creation of a major pedestrian spine and streetscapes along Massachusetts Avenue and Everett Street.

Within the courtyard, Halvorson created lush, quiet opportunities for student dining, collaboration, and presentations. The team built up low walls within the courtyard to accommodate small trees and robust plantings due to the shallow soil depths available within the second floor space.

For the streetscape, Halvorson was able to devise a solution that fulfilled Cambridge’s strict bicycle parking requirement.

Related Projects