Friedman Community Center at St. Paul’s School

Project Highlights

  • AIA New Hampshire Merit Award for Excellence in Architecture Design, 2020
  • Landscape Renovations for New Outdoor Plaza and Terrace
  • Plantings Including Flowering Trees, Ornamental Grasses and Shrubs

New Accessible Plaza and Entrance

Working in collaboration with Ann Beha Architects and St. Paul’s School, Halvorson | Tighe & Bond Studio (Halvorson) designed landscape renovations, including a new outdoor plaza/terrace, for the Friedman Community Center.

A curved, sloped walk serves as the new accessible main entrance to the Friedman Community Center for students arriving from the main campus. Walls define the space, providing informal outdoor seating around a new exterior gas fireplace that serves as a central feature and gathering area for students.

In addition to the granite walls, the outdoor gathering space features moveable café tables and chairs. Plantings at the new lower entrance and the main entrance off of Library Road include flowering trees, ornamental grasses, groundcovers, and shrubs.

Related Projects